Interne-communicatie.info
Naar de homepage
     

HRM en Communicatie moeten meer samenwerken

Door: Martijn Hemminga | Onderzoek | 3.539 keer gelezen | |

De vakgebieden HRM en communicatie moeten nauwer samenwerken om (nieuwe) medewerkers te informeren, te motiveren en aan de organisatie te binden. Dit blijkt uit een online survey onder HRM- en communicatieprofs in Nederland. Volgens het onderzoek is de verbinding tussen HRM en Communicatie in menig organisatie onvoldoende.

HR en communicatie wint snel terrein

Rob Smeets, student bedrijfscommunicatie RU Nijmegen, nam in opdracht van Ravestein & Zwart een online vragenlijst af onder 39 respondenten uit vakgebieden zoals communicatie, human resources en financiën. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de respondenten vindt dat de combinatie HRM en communicatie snel terrein wint. Driekwart van de respondenten vindt dat HRM binnen bedrijven en instellingen samen moet werken met communicatie. Professionals uit beide vakgebieden staan open voor (nieuwe) vormen van samenwerking.

Werk aan de winkel

Uit het onderzoek blijkt ook dat er nog werk aan de winkel is voor menige organisatie, wil men bestaande en toekomstige medewerkers meer aan de organisatie binden, informeren en motiveren. Ruim eenderde van de respondenten vindt dat beide disciplines nog te weinig of helemaal niet met elkaar verbonden zijn.

Meer berichten

Interne communicatie neemt in belang toe
Finalisten Internal Branding Jaarprijs 2013 bekend
Interne communicatie over 10 jaar (e-book)
Meest effectieve middelen voor interne communicatie
Kracht van narrowcasting voor effectieve interne communicatie

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 13-06-2013 om 09:39 en is terug te vinden in de categorie Middelen & media. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

  1. Effectieve interne communicatie: narrowcasting | heeft op maart 5, 2014 19:40 een reactie geplaatst.

    […] Bron: Interne communicatie info […]

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website


 
 
 
Bezoek ook:
Interne-communicatie.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2019