Interne-communicatie.info
Naar de homepage
     

Intern twitteren met Yammer

Door: Martijn Hemminga | Middelen & media | 10.730 keer gelezen | |

Intern twitteren met YammerYammer is een webapplicatie waarmee mensen binnen een organisatie met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Inmiddels maken wereldwijd meer dan 100.000 organisaties gebruik van Yammer. Interne-communicatie.info duikt in dit artikel in de werking van Yammer.

Intern microbloggen

Yammer is een zogenaamde microblogging webdienst en is gelanceerd in september 2008. Net als Twitter, kunnen gebruikers berichten (post-updates) plaatsen over zichzelf, post-updates volgen van anderen, onderwerpen ‘taggen’ etc. In tegenstelling tot Twitter, richt Yammer zich op bedrijven, en alleen personen met hetzelfde e-maildomein kunnen aansluiten bij een bepaald netwerk.

Webbased dienst

Yammer is webbased en dat betekent dat je er gebruik van kunt maken via de website, maar ook via een desktop-applicatie en middels apps via o.a. iPhone en Android-telefoons.

Beginnen met Yammer

Wanneer je naar de website gaat, maak je een eigen netwerk aan gebaseerd op het eigen zakelijk e-mailadres (@mijnorganisatie.nl).  Alle medewerkers, die ook een e-mailadres hebben met @mijnorganisatie.nl, kunnen door jou worden uitgenodigd om deel te nemen. Hebben mensen zich aangemeld, dan kun je ze volgen. Hun berichten komen dan in jouw tijdlijn te staan. 

Yammer gebruiken

Je kunt berichten plaatsen waar je mee bezig bent of reageren op berichten van collega’s. Door iemand zijn naam vooraf te laten gaan door het @-teken kun je iemand rechtstreeks aanspreken. Iedereen in het netwerk kan het bericht wel lezen. Vie een direct message kun je een bericht privé naar iemand sturen. In een bericht kun je tekst, links, polls, afbeeldingen en andere bestanden delen. Onderwerpen kun je taggen met #trefwoorden, die je kunt ‘volgen’ en waarin je later makkelijk kunt terugzoeken. Ook kun je groepen aanmaken binnen het netwerk, voor specifieke projecten bijvoorbeeld, waarbij je met specifieke collega’s samenwerkt.

Gratis en betaalde versie

Yammer is gratis, maar wanneer je meer mogelijkheden wilt als het gaat om netwerkbeveiliging of mensen buiten de organisatie uitnodigen, dan heb je de betaalde versie nodig.

Yammer in de praktijk

Hieronder vind je een aantal cases van Nederlandse organisaties en hun ervaringen met Yammer:

Bronnen: Yammer.com | Wikipedia | Sprout

Meer berichten

Interne communicatie neemt in belang toe
Finalisten Internal Branding Jaarprijs 2013 bekend
Interne communicatie over 10 jaar (e-book)
Meest effectieve middelen voor interne communicatie
Kracht van narrowcasting voor effectieve interne communicatie

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 13-06-2013 om 09:39 en is terug te vinden in de categorie Middelen & media. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

  1. Effectieve interne communicatie: narrowcasting | heeft op maart 5, 2014 19:40 een reactie geplaatst.

    […] Bron: Interne communicatie info […]

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website


 
 
 
Bezoek ook:
Interne-communicatie.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2019