Interne-communicatie.info
Naar de homepage
     

Onderzoek social media in interne communicatie

Door: Martijn Hemminga | Onderzoek | 5.166 keer gelezen | |

Onderzoek social media in interne communicatieOp 17 februari jl. is het eerste, jaarlijkse wetenschappelijk, nationaal monitoronderzoek naar het effect van Sociale Media op organisaties gestart. In dit onderzoek richten Universiteit van Amsterdam en Nelissen Media Consult zich op de functies die sociale media kunnen hebben voor mensen in organisaties.

Sociale media: onderdeel van het leven

Sociale media zijn een onlosmakelijk deel van ons moderne leven geworden. We willen 24 uur per dag online zijn en overal toegang hebben tot ons netwerk, vrienden en werk. Welke invloed heeft dat allemaal op ons functioneren? Hoe nemen we dat mee naar ons werk en weer naar huis? Helpen sociale media ons eigenlijk wel en wanneer niet? In Amerika willen jonge, goed opgeleide professionals al niet eens meer werken voor werkgevers die geen toegang tot sociale media bieden, gebruiken en/of toestaan. Hoe is dat in Nederland?

Doel van het onderzoek

Het doel van het onderzoek is het in beeld brenge van de functies die sociale media kunnen hebben voor mensen in organisaties. Zijn sociale media alleen het volgende medium wat informatievoorziening betreft of wordt dialoog juist bevorderd met gebruik van sociale media. Met het onderzoek willen de initiatiefnemers ook duidelijk krijgen wat wel communicatief werkt door het gebruik van sociale media en wat niet.

Dit onderzoek zal ieder jaar plaatsvinden om zo ook de ontwikkeling van sociale media binnen organisaties in kaart te brengen.

Voor wie is het onderzoek?

Het onderzoek is gericht op iedereen die gebruik maakt van een of meerdere vormen van sociale media en die daar op zijn of haar werk ook gebruik van maakt of zou willen maken.

Online vragenlijst

Op www.social-media-research-monitor.nl staat de online vragenlijst. De volledige uitkomsten worden begin april verwacht.

Meer berichten

Interne communicatie neemt in belang toe
Finalisten Internal Branding Jaarprijs 2013 bekend
Interne communicatie over 10 jaar (e-book)
Meest effectieve middelen voor interne communicatie
Kracht van narrowcasting voor effectieve interne communicatie

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 13-06-2013 om 09:39 en is terug te vinden in de categorie Middelen & media. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

  1. Effectieve interne communicatie: narrowcasting | heeft op maart 5, 2014 19:40 een reactie geplaatst.

    […] Bron: Interne communicatie info […]

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website


 
 
 
Bezoek ook:
Interne-communicatie.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2019