Interne-communicatie.info
Naar de homepage
     

Dutch Interactive Award voor intranet van Hutspot

Door: Martijn Hemminga | Bekroningen | 6.372 keer gelezen | |

Dutch Interactive Award voor intranet van HutspotHet social intranet van adviesbureau Hutspot heeft gisteren een Dutch Interactive Award gewonnen. Het intranet, genaamd de Keuken, is gebouwd door TamTam en maakt gebruik van toepassingen in the cloud. Onder meer Gasunie en TNT waren ook genomineerd.

Verfrissende aanpak

Volgens de jury is het een verfrissende aanpak om niet bij aanvang te beslissen alles te bouwen wat mogelijk is, maar om gaande het project te beoordelen wat nodig is. Daarnaast werd het getypeerd als een duidelijk voorbeeld van ‘practice what you preach’, daar Hutspot organisaties begeleidt bij het nieuwe werken.

Geïntegreerde oplossing

De Keuken van Hutspot breekt met de traditie dat een intranet een allesomvattend, stand-alone platform moet zijn. Er zijn geen grote budgetten en dure platforms nodig om mensen effectief met elkaar te laten samenwerken. Juist een klein budget dwingt tot innovatie en nodigt uit tot slim kiezen uit beschikbare, lichte oplossingen in de cloud. Door deze verzameling tools te bundelen in één geintegreerd platform, en een samenhangende gebruikservaring stelt de Keuken de medewerkers van Hutspot in staat geconcentreerd zijn of haar werk te doen, op een manier die de medewerkers zelf verkiezen.

Hutspot

Online samenwerken

Hutspot wilde een online samenwerkomgeving hebben. Wens daarbij was dat medewerkers zonder fysieke aanwezigheid, met één inlog, alles voor handen hebben wat ze nodig hebben om hun werk te doen (met elkaar samenwerken, vragen stellen, agenda,  documenten delen, de financiële administratie etc.). Eigen wensen van medewerkers moesten zoveel mogelijk gehonoreerd worden. Bovendien biedt werken vanuit de cloud allerlei voordelen die desktop software niet biedt, zoals het gebruik van wat al beschikbaar is, laagdrempeligheid en over het algemeen lage abonnementskosten.

Inloggen en agenda bekijken

Via onderstaand filmpje kun je een indruk krijgen van het sociale intranet van Hutspot.

Over de Dutch Interactive Awards

De Dutch Interactive Awards, een initiatief van PIBN en Emerce, werden gisteravond voor het tweede jaar op rij uitgereikt voor het beste interactieve werk.

Bronnen: Dutch Interactive Awards | Hutspot | TamTam/Mixit

Meer berichten

Interne communicatie neemt in belang toe
Finalisten Internal Branding Jaarprijs 2013 bekend
Interne communicatie over 10 jaar (e-book)
Meest effectieve middelen voor interne communicatie
Kracht van narrowcasting voor effectieve interne communicatie

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 13-06-2013 om 09:39 en is terug te vinden in de categorie Middelen & media. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

  1. Effectieve interne communicatie: narrowcasting | heeft op maart 5, 2014 19:40 een reactie geplaatst.

    […] Bron: Interne communicatie info […]

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website


 
 
 
Bezoek ook:
Interne-communicatie.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2019