Interne-communicatie.info
Naar de homepage
     

Krimpen aan den IJssel lanceert sociaal intranet

Door: Martijn Hemminga | Praktijk | 3.480 keer gelezen | |

Krimpen aan den IJssel lanceert sociaal intranetGemeente Krimpen aan den IJssel wilde een nieuwe ‘sociale’ digitale omgeving creëren. Een omgeving waarin alle medewerkers goed hun werk kunnen doen en waarin het nieuwe werken wordt gestimuleerd en ondersteund. Een sociaal intranet waar Yammer in is geïntegreerd is het resultaat.

Doelstelling

De gemeente Krimpen aan den IJssel had als doelstelling voor het nieuwe intranet dat deze sociaal moest zijn. Een omgeving waarin medewerkers gemakkelijk, snel en overzichtelijk informatie kunnen vinden, statussen kunnen inzien, kennis en actualiteiten kunnen delen, vragen kunnen stellen en meer. Een omgeving bovendien die gebruikt kan worden om ‘het nieuwe werken’ te stimuleren en ondersteunen, door als basis te dienen voor alle projecten en activiteiten.

Sociaal intranet

Voor het afstemmen van de exacte wensen, is een aantal strategische sessies georganiseerd tussen de gemeente Krimpen aan den IJssel en leverancier Communited. Hierin zijn alle doelstellingen op een rijtje gezet, inclusief vertaling naar functionele oplossingen. Deze zijn vervolgens via MoSCoW principes geprioriteerd en ontwikkeld. De gemeente heeft gekozen om het sociale platform Yammer in te zetten voor de interne communicatie. Als web content management (wcm) oplossing werd gekozen voor iXperion van Smartsite. Yammer en iXperion zijn gekoppeld, waardoor de gebruikersgegevens automatisch overeen komen. Allerlei werkgerelateerde informatie en vragen kunnen zo heel eenvoudig geplaatst en onderling gedeeld worden. Omdat er ook een indeling is in Yammer-groepen, die weer gekoppeld is aan de afdelingen binnen de organisatie, zien gebruikers bovendien de input die voor hen van belang is.

Koppelingen met applicaties

Op andere vlakken is het intranet ook verregaand geïntegreerd met diverse andere applicaties. De koppeling van het intranet aan Groupwise maakt het bijvoorbeeld voor gebruikers mogelijk binnen een persoonlijke pagina een overzichtelijk beeld te hebben van het aantal ongelezen mails, de meest actuele taken en de afspraken die binnenkort in de agenda staan. Ook kan er door gebruikers binnen het intranet content toegevoegd worden, zoals nieuws en blogposts. Door een koppeling met KenTIC PDC (dat zorgt voor een routering van producten en diensten naar diverse applicaties binnen de organisatie) is er bovendien een onderlinge gegevensuitwisseling mogelijk tussen het intranet en de andere applicaties zoals het gemeentelijk Klant Contact Center. Door die onderlinge gegevensuitwisseling zal de informatie altijd up-to-date en uniform blijven, binnen allerlei verschillende gemeentelijke applicaties. Gebruikers benaderen alle applicaties ook vanuit het intranet.

Intranet Afkijkdag

Meer weten over de mogelijkheden van het nieuwe intranet van gemeente Krimpen aan den IJssel? Of over de eerste resultaten die de gemeente ziet na dit innovatieve project? Kom dan 26 januari 2012 naar de Intranet Afkijkdag. Op deze dag kun je een kijkje in de keuken nemen bij de gemeente Krimpen aan den IJssel! Meer informate en om in te schrijven klik je hier.

Bronnen: Gemeente Krimpen aan den IJssel | Communited

Meer berichten

Interne communicatie neemt in belang toe
Finalisten Internal Branding Jaarprijs 2013 bekend
Interne communicatie over 10 jaar (e-book)
Meest effectieve middelen voor interne communicatie
Kracht van narrowcasting voor effectieve interne communicatie

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 13-06-2013 om 09:39 en is terug te vinden in de categorie Middelen & media. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

  1. Effectieve interne communicatie: narrowcasting | heeft op maart 5, 2014 19:40 een reactie geplaatst.

    […] Bron: Interne communicatie info […]

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website


 
 
 
Bezoek ook:
Interne-communicatie.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2019