Interne-communicatie.info
Naar de homepage
     

Drie nominaties Internal Branding Jaarprijs

Door: Martijn Hemminga | Bekroningen | 2.473 keer gelezen | |

Drie nominaties Internal Branding JaarprijsInternal branding wordt door steeds meer organisaties ingezet om het merk tot leven te brengen. Het zorgt voor merkgemotiveerde medewerkers en loyale klanten. NIMA reikt jaarlijks de prijs uit voor de beste internal branding case. Dit jaar waren er zeven inzendingen en hieruit heeft de jury drie genomineerd.

Genomineerden

De vierkoppige jury, bestaande uit Rik Riezebos (EURIB), Youssef Eddini (NOS), Rupert Parker Brady (MarketingTribune) en Luuk Ros (Praxis),  heeft drie organisaties genbomineerd voor de NIMA Internal Branding Jaarprijs 2012: Leaseplan, Priva B.V. en VVV Nederland.

Leaseplan

LeasePlan komt volgens de jury in aanmerking voor de NIMA Internal Branding Jaarprijs 2012 omdat het internal branding heeft opgezet vanuit een sterke positionering en een relevante, maar bovendien heldere propositie ‘It’s easier to leaseplan’. De verantwoordelijkheid voor het internal branding traject ligt op het hoogste niveau en ook het feit dat HR erbij werd betrokken, vond de jury een duidelijk pluspunt. Een ander sterk punt is dat enkele effecten ‘hard’ zijn gemeten, dat er intern duidelijke progressie is geboekt en dat dit extern door klanten wordt herkend. Tenslotte was de jury positief over het gegeven dat LeasePlan in haar internal branding traject een brede middelenmix heeft ingezet.

Priva B.V.

Priva B.V. komt volgens de jury in aanmerking voor de NIMA Internal Branding Jaarprijs 2012 omdat het een langdurig traject heeft ingezet om een al oudere concernfilosofie opnieuw leven in te blazen. Of zoals men zelf constateert: ‘we hebben in dit traject expliciet gemaakt wat impliciet al aanwezig was’. De jury realiseert zich dat Priva opereert in een markt waar branding en communicatie moeilijk op de agenda zijn te krijgen. Het traject dat Priva heeft ingezet is goed gefaseerd, doordacht en het hele bedrijf werd er bij betrokken. Bij Priva werden letterlijk alle afdelingen bij internal branding betrokken waarbij e.e.a. was geborgd op het hoogste niveau. Voorts was de jury zeer te spreken over de brede middelenmix die werd ingezet.

VVV Nederland

VVV Nederland komt volgens de jury voor de NIMA Internal Branding Jaarprijs 2012 in aanmerking omdat het juist bij een dergelijke organisatie (franchise-organisatie die met veel vrijwilligers werkt) moeilijk is vanuit één centraal concept (i.e. het merk) te werken. De belofte van VVV ‘verrijking door de couleur locale’ is een uitstekende keuze om een brug te slaan tussen de centrale organisatie en de lokale vestigingen. De organisatie heeft via een langdurig traject en via zowel interne als externe media de belofte bij medewerkers laten ‘landen’. Voorts was de jury zeer te spreken over het gegeven dat het merk is ingezet als een ‘hub’ voor alle nieuwe plannen en ontwikkelingen binnen de VVV-organisatie.

Uitreiking 1 november 2012

Op donderdag 1 november zullen de drie genomineerde bedrijven met verve hun case bespreken. Tijdens deze bijeenkomst zal Marc van Eck een discussie met de zaal leiden over de tien tips en trics van internal branding, gevoed door de verhalen van de genomineerden. Aan het einde van de avond zullen de jury én het publiek bepalen wie de NIMA Internal Branding Jaarprijs 2012 in ontvangst mag nemen.

Meer berichten

Interne communicatie neemt in belang toe
Finalisten Internal Branding Jaarprijs 2013 bekend
Interne communicatie over 10 jaar (e-book)
Meest effectieve middelen voor interne communicatie
Kracht van narrowcasting voor effectieve interne communicatie

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 13-06-2013 om 09:39 en is terug te vinden in de categorie Middelen & media. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

  1. Effectieve interne communicatie: narrowcasting | heeft op maart 5, 2014 19:40 een reactie geplaatst.

    […] Bron: Interne communicatie info […]

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website


 
 
 
Bezoek ook:
Interne-communicatie.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2019