Interne-communicatie.info
Naar de homepage
     

VVV wint NIMA Internal Branding Jaarprijs 2012

Door: Martijn Hemminga | Bekroningen | 2.383 keer gelezen | |

VVV Nederland heeft de NIMA Internal Branding Jaarprijs 2012 gewonnen. In de finale won VVV Nederland nipt van LeasePlan. De derde finalist was Priva. De NIMA Internal Branding Jaarprijs is voor de derde keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren het Sint Franciscus Gasthuis (2010) en Etos (2011). 

Volwassen

Aan het kwaliteitsniveau was te zien dat het onderwerp Internal Branding in Nederland volwassen is geworden. Gezien het feit dat 2 van de 3 presentaties werd gegeven door de directeur van de organisatie is ongekend in marketingland en een duidelijk signaal dat het belang van merken steeds meer in de boardroom wordt herkend.

Drie verschillende finalisten

Vooraf had een vakjury onder leiding van Rik Riezebos, directeur van EURIB, VVV Nederland, LeasePlan en Priva geselecteerd als potentiële winnaar uit alle ingezonden cases. Dit bleek een uitstekende keuze, 3 hele verschillende bedrijven die allemaal een zeer overtuigende Internal Branding case wisten te presenteren. Het onafhankelijke publiek mocht na de drie presentaties en kritische bevraging door de jury en het publiek, de winnaar kiezen. Uiteindelijk mocht directeur Kees van Wijk uit handen van de voorzitter NIMA platform Internal Branding Marc van Eck de prijs in ontvangst nemen.

Franchise

VVV Nederland was door de jury geselecteerd omdat het juist bij een dergelijke organisatie (franchise-organisatie die met veel vrijwilligers werkt) moeilijk is vanuit één centraal concept (i.e. het merk) te werken. De belofte van VVV ‘verrijking door de couleur locale’ is een uitstekende keuze om een brug te slaan tussen de centrale organisatie en de lokale vestigingen. De organisatie heeft via een langdurig traject en via zowel interne als externe media de belofte bij medewerkers laten ‘landen’. Voorts was de jury zeer te spreken over het gegeven dat het merk is ingezet als een ‘hub’ voor alle nieuwe plannen en ontwikkelingen binnen de VVV-organisatie. Dat de interne effort ook een duidelijk extern effect heeft maakt de case ook echt overtuigend.

Erkenning

Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland: “Het winnen van deze prijs is een geweldige erkenning voor alle inspanningen die we gezamenlijk hebben geleverd en een enorme opsteker dat we met de VVV merkpositionering de juiste koers hebben ingezet”. “Met het onderzoek in 2008 van Blauw Research naar de waardering en de bekendheid van het VVV-merk bij consumenten als vertrekpunt hebben we samen met de VVV-formulenemers het merkhuis voor het VVV-merk geformuleerd. Dat is als het ware het GPS voor het werken met het VVV-merk in alle geledingen van de VVV-sector. In het merkhuis staat de merkbelofte van het VVV-merk aan de consument centraal: ‘je wordt verrijkt door de couleur locale.’ Werken vanuit de uitgangspunten van het VVV merkhuis heeft het VVV-merk alleen maar sterker gemaakt”. “In 2011 heeft Blauw Research een herhalingsonderzoek uitgevoerd en daaruit blijkt dat onder consumenten VVV het meest bekende merk is op het gebied van toerisme, recreatie en vrijetijdsbesteding in Nederland. De top-of-mind naamsbekendheid steeg naar 28% en de spontane naamsbekendheid naar 43%.”

Meer berichten

Interne communicatie neemt in belang toe
Finalisten Internal Branding Jaarprijs 2013 bekend
Interne communicatie over 10 jaar (e-book)
Meest effectieve middelen voor interne communicatie
Kracht van narrowcasting voor effectieve interne communicatie

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 13-06-2013 om 09:39 en is terug te vinden in de categorie Middelen & media. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

  1. Effectieve interne communicatie: narrowcasting | heeft op maart 5, 2014 19:40 een reactie geplaatst.

    […] Bron: Interne communicatie info […]

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website


 
 
 
Bezoek ook:
Interne-communicatie.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2019