Interne-communicatie.info
Naar de homepage
     

Het identiteitscongres 2013: hoofd, hart en handen

Door: Martijn Hemminga | Actueel | 2.608 keer gelezen | |

Het Identiteitscongres 2013: hoofd, hart en handenTijdens de eerste workshopronde tijdens Het Identiteitscongres zijn er 4 workshops. Interne-communicatie.info schuift aan bij de sessie van Silke Lock over hoe je in een complexe, internationale B2B dienstenomgeving een onderscheidende positionering en merkpersoonlijkheid kunt destilleren, die je medewerkers en klanten in hun hart raakt.

Brand journey

Silke Lock is Corporate Brand Manager bij De Lage Landen (DLL) en sinds februari 2011 verantwoordelijk voor het onthullen en activeren van de wereldwijde organisatieidentiteit en merkpositionering. De Lage Landen (DLL) is een groot en groeiend internationaal bedrijf in asset financiering en leasing met solide bedrijfsresultaten, loyale en tevreden werknemers en klanten. Het bedrijf heeft een unieke eigen cultuur, maar die echter nog nooit gedefinieerd en tastbaar gemaakt was. Wat verbindt de medewerkers en klanten eigenlijk? Wat is het verhaal van de organisatie? Omdat de organisatie niet instaat is naar buiten te vertellen wie ze is, werd het tijd om aan het merk te werken.

Storytelling

Er is een core team opgezet me 8 mensen vanuit alle geledingen van DLL. Marketing was in de lead, maar ook Communicaie en HRM waren vertegenwoordigd. Zij hebben gesprekken gevoerd met interne en externe stakeholders. Vervolgens zijn er regionale sessies gehouden in Europa, Azie en Amerika. Op basis van de uitkomsten uit de regio’s is er een online survey onder medewerkers en klanten gehouden. Hieruit zijn meer dan 600 verhalen gekomen. DLL heeft door storytelling een duidelijk beeld en soms verrassende inzichten gekregen in de dagelijkse realiteit van haar klanten en medewerkers. De uitkomsten van het onderzoek zijn in een tweede ronde voorgelegd aan de drie regio’s.

Invloed van positionering op de business

Lock laat ook zien hoe juist in de dienstverlenende industrie een duidelijke positionering direct positief effect op de business heeft, als je je merkbelofte meteen samen met je medewerkers ‘activeert’. 650 sales zijn tijdens een wereldwijd event in Lissabon meegenomen in het verhaal van DLL. Medewerkers moeten de merkbelofte begrijpen (hoofd), erin geloven (hart) en het doen (handen). Tijdens de sales kick-off is er middels veel verschillende wijzen toegewerkt naar de activatie van het merk. De rest van de organisatie dient nu nog te worden meegenomen.

Meer berichten

Interne communicatie neemt in belang toe
Finalisten Internal Branding Jaarprijs 2013 bekend
Interne communicatie over 10 jaar (e-book)
Meest effectieve middelen voor interne communicatie
Kracht van narrowcasting voor effectieve interne communicatie

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 13-06-2013 om 09:39 en is terug te vinden in de categorie Middelen & media. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

  1. Effectieve interne communicatie: narrowcasting | heeft op maart 5, 2014 19:40 een reactie geplaatst.

    […] Bron: Interne communicatie info […]

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website


 
 
 
Bezoek ook:
Interne-communicatie.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2019