Interne-communicatie.info
Naar de homepage
     

Het identiteitscongres 2013: identiteit en enthousiasme

Door: Martijn Hemminga | Actueel | 3.435 keer gelezen | |

Het identiteitscongres 2013: positionering en enthousiasmeDe afsluitende keynote op Het Identiteitscongres 2013 is Rijn Vogelaar die een preview geeft over zijn nieuwe boek dat later dit jaar verschijnt. Het boek gaat over hoe een organisatie een positionering kiest die past bij het reeds aanwezige enthousiasme van management, medewerkers en hun superpromoters.

Chief Enthusiasm Officer

Rijn Vogelaar is Chief Enthusiasm Officer bij Blauw Rsearch en studeerde sociale psychologie en psychologische methodenleer in Amsterdam (UvA) en Leeds. Na zijn studie specialiseerde hij zich in klantrelaties, aanbevelingsgedrag en social networking. Vogelaar is auteur van het boek ‘De Superpromoter’ ook een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland. In ‘De Superpromoter’, legt Rijn uit hoe u superpromoters kunt inzetten om een organisatie succesvoller te maken.

Flame, Flow & Flood

Er is weinig onderzoek gedaan naar enthousiasme, terwijl het misschien wel de levensader is van ons bestaan begint Vogelaar. In zijn vorige boek, de superpromoter, ging het ook al over enthousiasme. Het enthousiasme van ambassadeurschap. Enthousiasme bestaat volgens Vogelaar uit Flame, Flow & Flood. De zanger van de band is de Flame. Hij komt pas in de flow met de band op het podium. Als het publiek erbij wordt gepakt heb je de Flood. Superpromoters kunnen helpen om de flame van jouw organisatie te ontdekken. Of de flames, omdat er veelal meerdere zijn. Voor de een is de knapheid van de zanger de flame, voor de ander de songteksten. De flame is je bestaansrecht en een gemeenschappelijk doel. De flow gaat over complimenten en positieve feedback op basis van de flame. Flood is de communicatie. Geen communicatie aan iedereen maar aan jouw doelgroep. Wat is ons publiek en voor wie doen we het? Vogelaar sluit af met een film van Obama die een speech geeft in 2008 een dag voor de verkiezingen die hij won. Flame, flow… en flood!

Meer berichten

Interne communicatie neemt in belang toe
Finalisten Internal Branding Jaarprijs 2013 bekend
Interne communicatie over 10 jaar (e-book)
Meest effectieve middelen voor interne communicatie
Kracht van narrowcasting voor effectieve interne communicatie

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 13-06-2013 om 09:39 en is terug te vinden in de categorie Middelen & media. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

  1. Effectieve interne communicatie: narrowcasting | heeft op maart 5, 2014 19:40 een reactie geplaatst.

    […] Bron: Interne communicatie info […]

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website


 
 
 
Bezoek ook:
Interne-communicatie.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2019