Interne-communicatie.info
Naar de homepage
     

Interne communicatie neemt in belang toe

Door: Martijn Hemminga | Onderzoek | 9.682 keer gelezen | |

Interne communicatie neemt in belang toeInterne communicatie is de afgelopen twee jaar belangrijker geworden in de ogen van communicatiemanagers. Dit blijkt uit de Business Leaders in Communications Survey onder meer dan 250 communicatiemanagers werkzaam in Europa.

Communicatie met medewerkers belangrijker

Communicatiemanagers hechten meer waarde aan de communicatie met medewerkers. Waar twee jaar geleden 39 procent ‘interne communicatie’ een van de drie belangrijkste onderwerpen vond, meent nu meer dan de helft (57 procent) dat ‘het bouwen van een sterk, trouw, goed geïnformeerd en betrokken personeelsbestand’ een van de drie belangrijkste taken is. Hoogstwaarschijnlijk zien de respondenten goede interne verhoudingen als een belangrijke voorwaarde voor een goed reputatiemanagement wat bovenaan staat. Van de respondenten vermeldt 94 procent dat het om één ​​van de drie belangrijkste rollen van communicatie in hun organisatie gaat. In 2012 zag nog 65 procent reputatiemanagement als het belangrijkste communicatiegebied. De externe mediafocus is daarentegen juist gedaald. In 2012 noemde 46 procent mediarelaties als een van de drie belangrijkste rollen. Dat is nu teruggelopen tot 36 procent.

Onderzoeksopzet

De nieuwste BLCS-enquête is nog niet gepubliceerd, maar al wel ingezien door PRWeek, dat de cijfers bekendmaakte. Het onderzoek is gehouden onder meer dan 250 communicatiemanagers van Europese organisaties zoals BP, GlaxoSmithKline, IHG, Hammerson, Rolls-Royce, AMEC, AstraZeneca, Aviva, BT, Deutsche Bank, Diageo plc, GlaxoSmithKline, The John Lewis Partnership, Lloyds Banking Group, McKinsey, Novartis en PwC.

Bron: Communicatie Online 

Meer berichten

Interne communicatie neemt in belang toe
Finalisten Internal Branding Jaarprijs 2013 bekend
Interne communicatie over 10 jaar (e-book)
Meest effectieve middelen voor interne communicatie
Kracht van narrowcasting voor effectieve interne communicatie

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 13-06-2013 om 09:39 en is terug te vinden in de categorie Middelen & media. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

  1. Effectieve interne communicatie: narrowcasting | heeft op maart 5, 2014 19:40 een reactie geplaatst.

    […] Bron: Interne communicatie info […]

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website


 
 
 
Bezoek ook:
Interne-communicatie.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2019